JAK SE STAVÍ SEN… pokračujeme!

Po různých peripetiích s úředním aparátem, pocitem, že uděláme jeden krok vpřed a dva zpět, po situacích, kdy se zdálo, že už bude vše zalité sluncem přišla nějaká další pomyslná závora, která nás v lepším případě pozastavila v horším donutila hledat novou cestu, nastal v prosinci 2021 den s velkým D a měli jsme na stole stavební povolení. HURÁÁÁÁÁÁ!!!
0 Sdílení
0
0
0
0

Stavební deníček vol.3

Na dva měsíce jsme si dali oddech, s tím, že hned koncem ledna nového roku začneme s přípravnou fází skutečné stavby. Ani tady to nejde bez menších komplikací, ale zastavit se už nenecháme!

Aktuálně máme základové pasy a bude se betonovat základová deska. Tolik k suché stavařině.

Čeká nás ale větší výzva v podobě provedení a designu zcela v souladu s cirkulární ekonomikou. Takto to zní docela nezajímavě, člověk by si řekl „Materiál, který je vyráběný s co největším ohledem k přírodě, více dřeva než betonu, málo škodlivých nátěrů a neekologických látek.“ Má to ale všechno své ale – protože se zabýváme opravdu svědomitě s udržitelností a bereme naší práci vážně není tento úkol tak jednoduchý.

Naše budoucí zázemí bude absolutně reprezentativní prostředí aplikované cirkulární ekonomiky a bude to ukázková stavba do posledního kamínku!

Nebudeme se za to stydět a skrývatnebudeme vůbec nic, a to do písmene.

Materiály budou od ověřených výrobců s důrazem na ohled k přírodě, vnitřky budou ponechány co nejvíce v původním stavu a potrubí a kabeláže budou pěkně přiznané.

Proč toto vše? Protože chceme splnit základní prvky cirkulární ekonomiky:

  1. Nevyhazuj pokud nemusíš!
  2. Když už pořizuješ nové věci, tak zvaž jejich další využití v jejich dalším životním cyklu včetně smysluplných materiálů a konstrukcí.
  3. Pokud potřebuješ něco trvale nainstalovat tak zabezpeč, aby se to dalo bez dalších větších zásahů případně opravit nebo nahradit.

Cíl je, že se budeme na podzim letošního roku stěhovat.
Tak nám držte palce, budeme vás zase informovat.

0 Sdílení
Mohlo by se vám také líbit