Jak se staví SEN … tentokrát v roli CIRCU.eu

0 Sdílení
0
0
0
0

A je to tady …tři, dva, jedna, TEĎ! Zahájili jsme práce na našem budoucím kousku ráje! Tak nějak se v těchto dnech cítíme, kdy se začínají hodiny a hodiny diskuzí, vizí, snů a přání zhmotňovat a získávají zcela reálný vzhled. Stavíme si naše zázemí!

Na začátku byl kousek zanedbané zahrady, „využitý“ pro autobazar, plocha nehezky zaházená kamínky a jinak bez známky života. S trochou nadsázky lze říct, že již v minulosti bylo toto místo poskytovatelem pro druhou šanci, cirkulaci materiálu (v tomto případě aut) akorát to celé neprofesionálně a s jiným záměrem. Ten duch naší vášně už tam ale vlastně trochu byl…

Tak tedy nyní už správně, od podlahy, a to vše s vidinou toho, že za pár měsíců se budeme moct nastěhovat. Chceme tuto mimořádnou příležitost opravdu využít a celé naše schopnosti, dovednosti a hlavně zkušenosti uplatnit a vložit do této stavby.

Výstavba CIRCU zázemí část 1 – přípravné práce.

Jak uchopit cirkulární stavbu? Jak z toho neudělat pouze „rádoby“ udržitelné zázemí? Na co všechno myslet a co vše zohlednit, a hlavně na co nezapomenout? Otázky, které se rojí v průběhu plánovacího období a pro úspěšné zvládnutí vyžadují první důležitou poučku – dobré partnery, kteří nás budou v jednotlivých etapách doprovázet a podporovat a budou nám pocitově blízcí. Musíme se seznámit, sdělit, vyslechnout a najít společnou cestu. Toto jak v případě architekta, tak s různými dodavateli, poskytovateli a ostatními lidmi, kteří půjdou kus cesty s námi.

 Zjišťujeme, že to, co je nám tolik blízké není samozřejmostí pro mnoha „kovaných“ stavebníků a výrobců. Jak to, že jedna dodavatelská firma obytných modulů neřeší svod vody ze střechy do záchytných systému pro další efektivní využití a nechala by vodu „jen tak“ vsáknout a druhá firma toto zohledňuje a již standardně do svého díla zakomponovala (aniž by extra musela uvádět, protože to je pro ně standardní přístup k tomuto nedostatkovému zdroji). Takové nezanedbatelné detaily nám hned padají do oka.

 Jak jsme se rozhodli? Ne, nepůjdeme cestou samozřejmosti ALE volíme toho dodavatele, který nezaplánoval udržitelnost do svých standardů. Proč? Protože je pro nás důležitější napomáhat těm, kteří ještě plně nepochopili důležitost ochrany „Ne“samozřejmých zdrojů ale jeví velký zájem se posunout a rozvíjet. To je přece naše mise!

ANO je a stále nás baví! Takových firem, způsobů myšlení a lidí jako v tom příkladu o dodavateli modulárních systémů je stále mnoho a projekt jako ten náš nám je stále markantně ukazuje. Co je ale velmi pozitivní první ukazatel, je ten velký zájem ze strany našich partnerů, se opravdu dozvědět něco nového a ochota i tyto novinky implementovat do každodenního života. TO nás opravdu naplňuje.

Zpátky ale k nám. Jaký je stav?

  • Základní myšlenka.
  • Časový plán.
  • Výběr dubdodavatelů.
  • Nalezeny spřízněné duše v podobě architekta, vedoucího stavby.

Přípravná fáze se chýlí do finální etapy. Jako další nás čeká mnoho diskuzí s dodavatelem stavby, přesná specifikace materiálů a detailní rozpis požadavků, stejně tak i s architekty a úřady. Na druhé straně ale nesmí spát vysněná náplň tohoto prostředí – bude plné barev, vůně, života a energie. Ptáte se, co tím myslím? Uvidíte, v co nejkratší době na tomto místě víc….

0 Sdílení
Mohlo by se vám také líbit

JAK SE STAVÍ SEN… pokračujeme!

Po různých peripetiích s úředním aparátem, pocitem, že uděláme jeden krok vpřed a dva zpět, po situacích, kdy se zdálo, že už bude vše zalité sluncem přišla nějaká další pomyslná závora, která nás v lepším případě pozastavila v horším donutila hledat novou cestu, nastal v prosinci 2021 den s velkým D a měli jsme na stole stavební povolení. HURÁÁÁÁÁÁ!!!
Čti více